Κατανοώντας το P/E στις Μετοχές – Σύντομο & Εύκολο Παράδειγμα (Βίντεο)

To Βίντεο αυτό θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε το P/E, το οποίο μάλλον είναι ο πιο σημαντικό αριθμοδείκτης αποτίμησης στις μετοχές. Ο Δημήτρης Κουτσουμπός, μέσα από ένα εύκολο παράδειγμα (BT Group), εξηγεί το P/E και εστιάζει στην ουσία του. Το βίντεο έχει ελληνικούς υπότιτλους, φροντίστε να τους ανοίξετε αν αυτό απαιτείται.

4 comments on “Κατανοώντας το P/E στις Μετοχές – Σύντομο & Εύκολο Παράδειγμα (Βίντεο)

 1. Ο/Η Κων/νος λέει:

  Αγαπητέ Κε Δημήτριε, πρώτη φορά επικοινωνώ μαζί σας και χαίρομαι, καθώς ήθελα από καιρό να σας ευχαριστήσω για την προσπάθεια που κάνετε να μας ενημερώνετε. Σε παλαιότερη ανάρτηση σας, είχατε γράψει ότι ανάμεσα στις 5 κορυφαίες θέσεις που έχετε στο Χ.Α.Α, ήταν η Intracom. Σε σχόλιο που κάνατε στην προηγούμενη ανάρτηση, αναφέρατε τις 5 κορυφαίες θέσεις που έχετε, χωρίς αυτή τη φορά να είναι η συγκεκριμένη μετοχή. Άλλαξε κάτι για αυτό; Και αν ναι τι; Φυσικά δεν είστε υποχρεωμένος να απαντήσετε, αλλά θα σας ήμουν ευγνώμων. Σας ευχαριστώ και καλή επιτυχία στη νέα σας ζωή.

  • Ο/Η Dimitrios Koutsoubos λέει:

   Ευχαριστώ πολύ κ Κωνσταντινε που παρακολουθείτε το blog και για τις ευχές σας.

   Μετά το 2016 η μετοχή διπλασιάστηκε με τριπλασιάστηκε. Θα βοηθούσε αν μου λέγατε σε ποια ανάρτηση ήταν αυτό.

 2. Ο/Η Κων/νος λέει:

  Σας ευχαριστώ πολύ Κε Δημήτριε για την απάντηση σας. Είχατε αναφερθεί για τις 10 μεγαλύτερες θέσεις σας, στην ανάρτηση του Κου Πάνου Γήτα με τίτλο ” Χρηματιστήριο: 12 Επιλογές για το 2019”, που δημοσιεύτηκε στις 10/1/2019. Η δική σας αναφορά δημοσιεύθηκε σαν απάντηση στις 11/1/2019. Ειλικρινά σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας. Σας εύχομαι τα καλύτερα!!!

 3. Ο/Η Dimitrios Koutsoubos λέει:

  Εξακολουθεί να είναι στις 10 μεγαλύτερες θέσεις, και τη θεωρώ όπως τότε επιθετική επιλογή, ειδικά τώρα που υπάρχει ο κίνδυνος της Intralot.

  Ο λόγος απουσίας, είναι πως αυτή τη φορά δεν ανέφερα τις 10 μεγαλύτερες επιλογές.

  Εγώ σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή στο σχολιασμό.

Απάντηση