Νέο άρθρο στο Seeking Alpha για την AMD

του Δημήτρη Κουτσουμπού

Πριν από λίγες μέρες ανέβασα νέο άρθρο μου για την AMD στο Seeking Alpha, όπου επικαιροποιώ τις σκέψεις μου σχετικά με τη στρατηγική αγοράς put options για την οποία σας είχα ενημερώσει εδώ. Η μετοχή συνέχισε την τρελή ανοδική της πορεία, αλλά όπως εξηγώ πιο λεπτομερώς εκεί, αυτή δεν είναι η χειρότερη δυνατή εξέλιξη για έναν αγοραστή δικαιωμάτων πώλησης. Δεν είναι σαν το κλασσικό σορτάρισμα μετοχών, όπου η άνοδος μιας μετοχής μπορεί να επιφέρει απεριόριστη ζημιά. Τουναντίον, προσφέρεται η δυνατότητα ανανέωσης δικαιωμάτων υπό καλύτερους όρους.

Φυσικά πριν το κάνει αυτό ο επενδυτής είναι απαραίτητο να επαναξιολογήσει τη μετοχή. Κατά τη διαδικασία αυτή, λοιπόν, λίγα εντόπισα να έχουν αλλάξει σχετικά με την εκτίμηση της δίκαιης τιμής. Για παράδειγμα, είχα υποτιμήσει καποια από τη μονοπωλιακή δύναμη της εταιρείας να εκμεταλλεύεται την τεχνολογία 7nm της TSMC έναντι της Intel στην αρχιτεκτονική x86. Αυτό δεν άλλαξε σημαντικά την ιστορία, αλλά με οδήγησε να αυξήσω κατά 10% τη πιθανότητα του “dream scenario”, και να μειώσω τη πιθανότητα του “bad scenario” στο 50%. Να σημειώσω πως τα δικαιώματα πώλησης ευελπιστούν στο “bad scenario”.

Αυτό που άλλαξε σημαντικά είναι η ακόμα πιο φουσκωμένη τιμή της μετοχής. Από τότε που έγραψα το πρώτο άρθρο, έχει σχεδόν διπλασιαστεί από τα περίπου $30 προς τα $55 σήμερα. Και όλα αυτά σε ένα περιβάλλον που η οικονομία βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο λόγω του COVID-19. Αυτή η πιθανότατα στρεβλή κατάσταση κάνει τη στρατηγική ακόμα πιο ελκυστική σήμερα. Επιπλέον, στο άρθρο μιλάω για το σχιζοφρενικό τρόπο που η αγορά αποτιμά τα δικαιώματα, την εμπειρία μου με αυτά ως τώρα, και το δίλημμα που μου δημιούργησαν.

Να επαναλάβω πως τα δικαιώματα δεν ενδείκνυνται για άπειρους επενδυτές. Η φιλοσοφία επένδυσης μου επιτρέπει μόνο ένα ελάχιστο μέρος του χαρτοφυλακίου να αφιερωθεί σε αυτά, και πάλι με τη λογική της αντιστάθμισης κινδύνου. Γιατί κατά βάση θέλω την πορεία του χαρτοφυλακίου μου και την πορεία μου ως επενδυτή να τη συνδέω με θετικές εξελίξεις, και όχι τις αρνητικές από τις οποίες επωφελούνται τα δικαιώματα πώλησης. Όπως το περιγράφω και στα Αγγλικά:

“However, my personal style of investing accepts this to be only a small part of the portfolio, as a hedge. Mainly, because as an investor, my mind is long, and as a human, my heart is long as well. My best wish is for everyone to be safe, find a way to beat the virus, revive our economies, and see my put options go to zero.”

Αν τα παραπάνω σας φαίνονται “κινέζικα”, δεν έχετε παρά να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο στο Seeking Alpha με όλες τις λεπτομέρειες, ώστε να σας λυθούν οι απορίες. Μη ξεχάσετε να με κάνετε follow και εκεί, γιατί από στιγμή σε στιγμή θα αναρτηθεί άρθρο με τις σκέψεις μου σχετικά με το χρηματιστήριο και τον COVID-19, για τον οποίο έχω πολλές ενστάσεις. Το άρθρο στην πορεία θα κλειδώσει μόνο για συνδρομητές του Seeking Alpha.

Να προσέχετε και να είστε όλοι καλά!

Δημήτρης Κουτσουμπός

*Τα παραπάνω δεν αποτελούν συστάσεις για οποιαδήποτε χρηματιστηριακή συναλλαγή. Οι υπολογισμοί είναι αποτέλεσμα προσωπικής έρευνας και ενδέχεται να περιλαμβάνουν αστοχίες ή λάθη. Συνιστούν προσωπικές απόψεις που παρουσιάζονται για συζήτηση μεταξύ επενδυτών.

Απάντηση