Οι ευκαιρίες short στη Manchester εντείνονται

Στις 17 Αυγούστου του 2012 γράφαμε για τη μετοχή της Manchester United: “Α ρε, σορτάρισμα που της χρειάζεται…”. Τότε, διαπραγματευόταν κοντά στα 13,5$, ενώ σήμερα μετά από ένα ράλι μέσα στο νέο έτος η τιμή πλησιάζει τα 19$!

Σημαίνει αυτό αποτυχία για τον επενδυτή που επέλεξε να “σορτάρει” το προηγούμενο διάστημα; Εξαρτάται! Όντως, αυτό που έχει σημασία είναι η ζημιά ή το κέρδος. Απλά, στις μακροπρόθεσμες στρατηγικές επιβάλλεται αυτός ο υπολογισμός να γίνεται μετά από μια ολοκληρωμένη παρτίδα, που περιλαμβάνει αγορά-πώληση. Ένα οχυρό για να πέσει, ίσως χρειαστεί αλλεπάλληλες εφόδους. Αν η πρώτη είναι αποτυχημένη αυτό δεν συνιστά ήττα. Ως τέτοια υφίσταται για όποιον δεν εφαρμόζει το ολοκληρωμένο σχέδιο και παραιτείται νωρίς. Η παραίτηση, βέβαια, ενίοτε δεν είναι δείγμα ανωριμότητας και απειθαρχίας, αλλά τουναντίον σοφίας.

 

Άρα, το ζητούμενο είναι να αναγνωριστεί αν είναι συμφέρουσα η συνέχιση της μάχης ή αν είναι προτιμότερη η άτακτη υποχώρηση. Για να μην επαναλαμβάνομαι καλό θα ήταν να διαβάσετε το  “Πως αντιμετωπίζουμε επιλογές που καταγράφουν ζημιές;”. Το άρθρο θα σας βοηθήσει να δώσετε απάντηση στο ερώτημα. Μπορείτε, επίσης να παρακολουθήσετε την έκβαση μιας άλλης, επιτυχημένης μάχης, η οποία περιλάμβανε αποτυχημένη πρώτη έφοδο, αλλά κατέληξε σε νίκη. (Το μουαγέν στο Groupon βγήκε!)

 

Ας επιστρέψουμε στα της Manchester. Με βάση τις θεμελιώδεις παραμέτρους, δεν φαίνεται να έχει προκύψει κάποια δραμματική εξέλιξη που πλέον να δικαιολογεί την τερατώδη κεφαλαιοποίηση. Αν η μετοχή ήταν έντονα υπερτιμημένη τότε, σήμερα συνεχίζει να είναι, σε υπερβολικότερο βαθμό μάλιστα. Άρα, αν τότε άξιζε να έχουμε μια θέση ανοιχτής πώλησης α, σήμερα γιατί αυτή η θέση να μην ενισχυθεί σε α+ ;

 

Εδώ, η μεγάλη διαφορά σε σχέση με τo Groupon, έγκειται στη συμπεριφορά των short θέσεων. Όταν οι μετοχές σημειώνουν άνοδο, οι θέσεις μας αυξάνονται αυτόματα σε αξία λόγω τιμής. Οπότε αν, στη λογική του  μουαγέν, αυξήσουμε και τις θέσεις κινδυνεύουμε να εκτεθούμε υπερβολικά. Παράλληλα, ενώ κατά τις αγορές, το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι ο μηδενισμός, στις ανοικτές πωλήσεις το βαρέλι δεν έχει πάτο.

 

Δείτε τη γράφαμε όταν προτείναμε το σορτάρισμα της Manchester:

“Μη ξεχνάτε πως σε θέση Long το περισσότερο που μπορεί να χαθεί είναι η αξία της μετοχής. Σε θέση Short οι ζημιές μπορεί να είναι απεριόριστες. Μακροπρόθεσμα με 2 τρόπους μπορούμε να χάσουμε. 1. Να μην αντέξουμε να κρατήσουμε τη θέση. 2. Η επιχειρηματική δραστηριότητα της Manchester να εξελιχθεί ανεπανάληπτα θετικά. Το πρώτο εξαρτάται από εμάς, το δεύτερο θεωρώ πως είναι εξαιρετικά απίθανο. “

 

Καταλήγοντας, πιστεύω πως για κάποιον που είναι ήδη Short καλύτερη θα ήταν η παραμονή στη θέση, όπως αυτή έχει ενισχυθεί αυτόματα από την άνοδο. Για όσους έχουν πολύ μικρή ή καμία θέση, οι ευκαιρίες short στη Manchester εντείνονται!

 

Μένει να δούμε πόσες εφόδους θα χρειαστούμε για την πτώση του κάστρου της Manchester United, που θεωρώ πως είναι απλά ζήτημα χρόνου. Οπότε, όσοι γενναίοι, οπλιστείτε με αντοχή και εφόδια!

 

 

*Τα παραπάνω δεν αποτελούν σύσταση αγοράς ή πώλησης αξιών.

 

One comment on “Οι ευκαιρίες short στη Manchester εντείνονται

  1. […] Manchester United: Μια μετοχή που παραμένει έντονα υπερτιμημένη. (Οι ευκαιρίες short στη Manchester United εντείνονται) […]

Απάντηση