Αξιολόγηση της πορείας του Investorblog κατά τις ΑΜΚ.

 

Εδώ και 20 περίπου ημέρες το Investorblog ταξιδεύει στον αστερισμό των τραπεζικών ΑΜΚ. Αρχικά, με αφορμή την ΑΛΦΑ, που φέρεται ως το πιο υγιές και καλύτερα αποτιμημένο τραπεζικό ίδρυμα, κρούσαμε τον κώδωνα του κινδύνου για το τεχνητό κλίμα ευφορίας που επιχειρείται στην Λεωφόρο Αθηνών. Έπειτα, ασχοληθήκαμε με την ιδιαίτερη περίπτωση της ΕΥΡΩΒ, που διαπραγματεύεται με μυθική κεφαλαιοποίηση και καταλήξαμε στην πρώην “αγαπημένη” των Ελλήνων μετόχων, την ΕΤΕ.

 

ΑΛΦΑ

Τη στιγμή που μιλούσαμε  για αυτήν, το ταμπλό έγραφε τιμές κοντά στο 0,65. Σήμερα πλησιάζει τα 50 λεπτα. Επίσης, αξίζει να ξανά διαβάσετε τα προς “μαριδαίους” γραφόμενα. Αν και η μετοχή είναι πιθανό να πιεστεί προς την τιμή της αύξησης, η λογική της αποτίμηση καλεί για την μερική ή ολική αποκόμιση των κερδών.

 

ΕΥΡΩΒ

Η μετοχή εξακολουθεί να είναι “παλαβή”. Όμως, στα ΣΜΕ είχαμε φοβερή πτώση και όσοι ακολούθησαν την στρατηγική που παρουσιάστηκε, αποκόμισαν μεγάλα και σε σύντομο διάστημα κέρδη. Στην spot δεν έχουμε δει ακόμα εξορθολογισμό της τιμής, αλλά πραγματικά από τώρα “να κλαίνε τα λεφτάκια τους”  όσοι σκοπεύουν να τις κρατήσουν. Απορώ γιατί δεν αγοράζουν ΣΜΕ αντί μετοχών! Πλέον, σε κίνδυνο βρίσκονται και αυτοί που πουλάνε ΣΜΕ με τέτοιο discount. Το συμβόλαιο ήταν τότε για “σορτάρισμα”. Τώρα είναι για να παίρνει κανείς τα κέρδη του. Δυστυχώς, καθώς, γνώριζα ότι το free-float της μετοχής είναι αστείο, και όντας ετοιμοπόλεμος για βραχυχρόνιες εκρήξεις, ακολούθησα αμυντική πολιτική και η έκθεσή μου στα κέρδη ήταν σχετικά μικρή. Δεν ξέρω αν το μετανιώνω, γιατί αν κερδοσκοπικά η μετοχή όντως έφευγε προς το 1€ για κάποιο διάστημα θα ίδρωνα! Αλλά, στο τέλος θα κέρδιζα περισσότερα.

 

ΕΤΕ(1)

Ανέβηκε αρχικά ένα ενημερωτικό post, γράφοντας για το οποίο , είχα στο μυαλό μου ανθρώπους με μετοχές της ΕΤΕ στο “μπαούλο” (τον θείο, τους φίλους κ.α.). Έτσι, ήταν από τις λίγες φορές που εκφραζόμουν χωρίς να βλέπω μπροστά μου “τραπεζολάτρες” για να τους τα χώνω! Θα έλεγα πάντως, να διαβάσετε το παρακάτω που γράφτηκε στο Investorblog το 2008 παρακαλώ:    “Πως η Εθνική μπορεί να φέρει την καταστροφή…

 

Τελικά το ΕΤΕΔ σχεδόν μηδένισε:Το δικαίωμα λογικά θα κινούταν προς το 0, αλλά υπήρχε η ελπίδα ό,τι από μια κερδοσκοπική άνοδό του θα μπορούσε να πουληθεί υψηλά. Αφού αυτό δεν συνέβη, η καλύτερη επιλογή θεωρώ πως είναι η εξής για αυτούς που θέλουν να κρατήσουν τις μετοχές τους χωρίς να “ρίξουν” νέο χρήμα: Πώληση των παλαιών και εξάσκηση τόσων δικαιωμάτων για απόκτηση ιδίου αριθμού νέων. Έτσι, θα έχουν και την ελπίδα των warrants. Απλά, αν αποτύχει η ΑΜΚ θεωρητικά υπάρχει ο κίνδυνος να χρειαστεί να ξανά αγοράσουν τις μετοχές τους σε υψηλότερη τιμή. Κάτι που θεωρώ πολύ “χλωμό”.

ΕΤΕ(2)

Τέλος, επιτυχής ήταν και η έκβαση του arbitrage. Όπως στην περίπτωση της Eurobank, περιμένοντας περισσότερη κερδοσκοπία, ήμουν “μαζεμένος”. Έφτασα στην χρυσοφόρο πηγή και γέμισα μόνο μια στάμνα. Κρίμα, σίγουρα κέρδη ήταν αυτά! Εκ των υστέρων εύκολα το λες!

Να είμαι περισσότερο τολμηρός στο μέλλον ή πίσω έχει η αχλάδα την ουρα;

Απάντηση