First Solar: Για άλλη μια φορά το Investorblog επιβεβαιώνεται!

Τον Αύγουστο που μας πέρασε κάναμε αναφορά στη First Solar. Τότε, η τιμή της μετοχής διαμορφωνόταν κοντά στα 20$. To χθεσινό κλείσιμο την βρήκε στα 45,78$. Η απόδοσή της, δηλαδή, ξεπερνά όλο αυτό το διάστημα το 100%. Έτσι, μετά το επιτυχημένο μουαγέν στο Groupon, άλλη μια επενδυτική επιλογή που αναφέρθηκε από το Investorblog.gr, αποδεικνύεται χρυσή!  Μένει να δούμε πως θα εξελιχθούν οι Short επιλογές. Η κάπως ριψοκίνδυνη θέση στο LinkedIn, που έχει ανοίξει πρόφατα, και η θέση στη Manchester United, που πιστεύω πως τελικά θα αποδώσει, παρά τις προσωρινές ζημιές. Φαίνεται, το “ταξίδι”  του Investorblog στο εξωτερικό, που ξεκίνησε το καλοκαίρι, εξελίσσεται περίφημα. Για να δούμε πως θα είναι η συνέχεια;

 

Αυτό που θα ήθελα να επισημάνω, είναι πως η κατάσταση στον κλάδο είναι ακόμα σοβαρή. Η First Solar έχει ισχυρό ισολογισμό και φαίνεται να επικεντρώνεται στην κατασκευή μεγάλων έργων, αλλά ως κατασκευαστής panel έχει χάσει το ισχυρό πλεονέκτημα του κόστους παραγωγής που είχε. Ο τεχνολογικός κλάδος είναι απρόβλεπτος, οπότε δεν αποκλείεται να συμβούν στραβά στην πορεία. Η άνοδος της μετοχής μπορεί να κρύβει την πίστη των επενδυτών πως όλα θα πάνε καλά, αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το ρητό “κάλλιο πέντε και στο χέρι, παρά δέκα και καρτέρι”.

 

 

Έτσι, σε αυτά τα επίπεδα θα αποχωριζόμουν τις περισσότερες, αν όχι όλες τις μετοχές. Τα απολεσθέντα κέρδη είναι προτιμότερα από τις ζημιές! Όσοι έχουν μεγαλύτερη πίστη στην εταιρεία, ας παραμείνουν, αλλά με μικρότερη θέση.

 

 

 

 

*Τα παραπάνω δεν αποτελούν σύσταση αγοράς ή πώλησης αξιών.

Απάντηση