Οι 5 Βασικότερες μου Μετοχές στο Ηνωμένο Βασίλειο (Βίντεο)

Ο Δημήτρης Κουτσουμπός παρουσιάζει τις 5 μεγαλύτερες του μετοχικές θέσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, και περιγράφει τον τρόπο σκέψης πίσω από την επιλογή τους. Αποτελούν ενδιαφέρουσες υποτιμημένες μετοχές για όσους ακολουθούν τη φιλοσοφία του value investing, ή ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για αυτή.

Οι 5 Βρετανικές Μετοχές:

 1. BT Group ($BT.A): Σημαντικά υποτιμημένη, σταθερά κέρδη, μέρισμα υπό επανεκκίνηση, αλλά χρέος.
 2. Zytronic ($ZYT): Ακραία υποτιμημένη, μεγάλα περιθώρια, ταμειακά διαθέσιμα, κέρδη που έχουν πληγεί κρύβοντας την υποτίμηση, δημόσια πρόταση για αγορά ιδίων μετοχών.
 3. Creightons ($CRL): Υποτιμημένη για τις προοπτικές ανάπτυξης, υψηλή απόδοση κεφαλαίων, capital-light, καλό management, πιθανότητες πολλαπλασιασμού της αξίας.
 4. MS International ($MSI): Σημαντικά υποτιμημένη, ταμειακά διαθέσιμα, άσχημες κυκλικά συνθήκες προς αναστροφή, αυθεντικός Πρόεδρος.
 5. Central Asia Metals ($CAML): Υποτιμημένη, κυκλική με χαμηλό κόστος εξόρυξης και χαμηλό χρέος, άνοδος χαλκού σαν καταλύτης. (προσοχή! Η μετοχή διαπραγματεύεται σε λίρες, αλλά δημοσιεύει αποτελέσματα σε δολάρια)

Για την αγορά βρετανικών μετοχών μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Interactive Brokers, και για να δείτε τα αποτελέσματα των εταιρειών για πολλά έτη το TIKR

*Τα παραπάνω δεν αποτελούν συστάσεις για οποιαδήποτε χρηματιστηριακή συναλλαγή. Οι υπολογισμοί είναι αποτέλεσμα προσωπικής έρευνας και ενδέχεται να περιλαμβάνουν αστοχίες ή λάθη. Συνιστούν προσωπικές απόψεις που παρουσιάζονται για συζήτηση μεταξύ επενδυτών.

4 comments on “Οι 5 Βασικότερες μου Μετοχές στο Ηνωμένο Βασίλειο (Βίντεο)

 1. Ο/Η Investorblog λέει:

  Πως σας φαίνονται; Γνωρίζετε άλλες υποτιμημένες βρετανικές μετοχές;

 2. ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ!
  Παρόλα αυτά, αφού μπήκες στον κόπο να κάνεις το βίντεο θα άξιζε να επεκταθείς περισσότερο στην ανάλυση κάθε εταιρείας. Π.χ. γιατί η Zytronic παρουσίασε ζημιές και γιατί πιστεύεις ότι αυτό δεν θα επαναληφθεί.
  Νομίζω ότι χάθηκε μια ευκαιρία για σοβαρή ανάλυση. Τα στοιχεία που δίνεις για κάθε εταιρεία είναι τόσο λίγα που πραγματικά δεν είναι ούτε καν “ορεκτικό”, είναι σαν τρέιλερ ταινίας που δεν θα δούμε ποτέ.

  Ξέρω όμως ότι προσπαθείς οπότε συγχαρητήρια για την προσπάθεια.

  • Ο/Η Dimitrios Koutsoubos λέει:

   Τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Τα κέρδη έχουν πληγεί γιατί λόγω της τρέχουσας κατάστασης έχουν χτυπηθεί κλάδοι τους οποίους η εταιρεία εξυπηρετεί. (π.χ. καζίνο). Για αυτό και θα επανέλθουν καθώς γυρίζουμε στην κανονικότητα.

   Όσον αφορά την αγορά ιδίων. Μια εταιρεία που έχει πολύ ρευστό όπως η Zytronic, συχνά δεν αντικατοπτρίζει αυτή την αξία γιατί οι μέτοχοι θα προτιμούσαν να λάβουν αυτή την αξία στο χέρι (π.χ. μέρισμα, επιστροφή κεφαλαίου). Αν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στη διοίκηση, αυτό μέχρι και αρνητικό μπορεί να είναι, γιατί ο μέτοχος σου λέει, βγάζει κέρδη η εταιρεία, αλλά εγώ δεν τα γεύομαι.

   Σε αυτές, λοιπόν, τις περιπτώσεις η χρήση του ρευστού μπορεί να αποβεί θαυματουργή. Π.χ. Αν γίνει μια εξαγορά, η εταιρεία θα αυξήσει κατά πολύ την κερδοφορία. Στην περίπτωση της Zytronic έχουμε την καλύτερη δυνατή χρήση. Η εταιρεία αγοράζει τον ίδιο της τον εαυτό.

   Η διαδικασία αυτή σκοτώνει αξία, όταν οι εταιρείες το κάνουν για να σπρώξουν την τιμή τους προς τα πάνω, όπως συχνότερα γίνεται, αλλά δημιουργεί μεγάλη αξία όταν γίνεται καθώς η μετοχή είναι φθηνή.

   Δεν είναι λοιπόν που μόνο η εταιρεία, χρησιμοποιεί αυτό το ρευστό (ναι μεν φεύγει από μέσα, αλλά επιτέλους “φτουράει”), αλλά το κάνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

   Έτσι, αν η δημόσια πρόταση πετύχει πλήρως, η εταιρεία θα έχει 43% χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση από πριν. Βάλε τώρα σε αυτή τη κεφαλαιοποίηση, η εταιρεία να γυρίσει σε 2-3εκ. κέρδη. Τα κέρδη και τα μερίσματα που θα μπορεί να δώσει θα είναι γιγαντιαία σε σχέση με αυτή τη μειωμένη χρηματιστηριακή αξία.

   Έγινε καθόλου πιο κατανοητό;

Απάντηση