Πως Προσεγγίζουμε τη Δίκαιη Τιμή μιας Μετοχής (VIDEO)

Σε αυτό το βίντεο ο Δημήτρης Κουτσουμπός εξηγεί πως οι επενδυτές αξίας (value investors) προσεγγίζουν τη Δίκαιη Τιμή μιας μετοχής.

Αν σας αρέσει το βίντεο μην παραλείψετε να κάνετε εγγραφή στο κανάλι και να το μοιραστείτε στα social media.

*Τα παραπάνω δεν αποτελούν συστάσεις για οποιαδήποτε χρηματιστηριακή συναλλαγή. Οι υπολογισμοί είναι αποτέλεσμα προσωπικής έρευνας και ενδέχεται να περιλαμβάνουν αστοχίες ή λάθη. Συνιστούν προσωπικές απόψεις που παρουσιάζονται για συζήτηση μεταξύ επενδυτών.

 

5 comments on “Πως Προσεγγίζουμε τη Δίκαιη Τιμή μιας Μετοχής (VIDEO)

 1. Ο/Η Panos Gitas λέει:

  μπράβο Δημήτρη !!
  πολύ ωραίο το βίντεο σου…!!

  Μακάρι να έχεις χρόνο να κάνεις και άλλα!!
  Είναι πολύ ωραίο…συνέχισε το!!

 2. Ο/Η Γιώργος λέει:

  Για τα μυστικά των μετοχών μας αναλύετε. Να μας αποκαλύψετε το άλλο μυστικό. Πως ο παρουσιαστής του video και ιδιοκτήτης του blog έγινε σήμερα δέκα χρόνια νεότερος. Γι΄αυτό πολλοί θα πλήρωναν. Δείτε την παλιά φωτογραφία, δεξιά, από το LinkedIn και το σημερινό video αριστερά της ιστοσελίδας. Εκπληκτική ανανέωση. Αν εκτός από το χρόνο, αποδειχθεί ότι νικήσατε και τις αγορές, θα σας πω μπράβο.

  Πάντως μπορείτε να δημιουργήσετε σειρά τέτοιων εκπαιδευτικών video. Και αφού χειρίζεστε τόσο καλά τη γλώσσα να τα φτιάξετε στα αγγλικά και να τα βάλλετε στο you tube. Το ξέρω ότι κυκλοφορούν πολλά, αλλά θα μπορούσε ο παρουσιαστής να γίνει γνωστός. Ιδιαίτερα αν έκανε τα βιντεάκια αυτά ελκυστικά συνδέοντας τούτες τις γνώσεις πρακτικά με κάποιες συγκεκριμένες εταιρείες παραδείγματα.

  Και πάλι συγχαρητήρια.

 3. Ο/Η Dimitrios Koutsoubos λέει:

  Σας ευχαριστώ και τους δύο!

  Χεχε! Μακάρι οι επενδύσεις να είναι το ελιξήριο της νεότητας!

 4. Ο/Η ΠΕΤΡΟΣ ΣΚΟΡΔΙΛΗΣ λέει:

  Καλησπέρα Δημήτρη.

  Όταν αναφέρεις ότι η δίκαιη τιμή είναι η κεφαλαιοποίηση της να είναι 10 με 15 φορές τα κέρδη της , αναφέρεσαι στα καθαρά κέρδη ή στα μικτά? Επίσης θα ήθελα να σε ρωτήσω πόσο σημαντικός σε αυτήν την αξιολόγηση είναι ο ετήσιος αριθμός πράξεων και ο ετήσιος τζίρος που παρουσιάζει κάποια μετοχή

  Σε ευχαριστώ πολύ

  Πέτρος

 5. Ο/Η Dimitrios Koutsoubos λέει:

  Καλημέρα Πέτρο,

  Όπως εξηγώ στο video, οι 10 με 15 φορές δεν είναι ένας σκληρός κανόνας, αλλά η αρχή.
  Ας πούμε θέλουμε να βάλουμε καλάθι. Πρώτα θα πρέπει να βρούμε κατά που πέφτει η μπασκέτα. Με την εξάσκηση μπαίνουν τα πρώτα καλάθια και αρχίζουμε και κατανοούμε τις λεπτομέρειες. Κάτι πρέπει να αρχίζει να λειτουργεί για να έχουμε το απαραίτητο feedback.

  Έχοντας τα παραπάνω κατά νου, αναφέρομαι στα καθαρά κέρδη. Μετά πολλές παράμετροι παίζουν ρόλο (κέρδη που οφείλονται σε κυκλικότητα, έκτακτα κέρδη)

  Για όσους εξασκούν το value investing, ίσα ίσα όσο πιο “θαμμένη” και μακριά από την προσοχή των υπολοίπων είναι μια μετοχή τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες είναι να είναι υποτιμημένη. Οι θεσμικοί επενδυτές που χρειάζονται ρευστότητα, και οι ρυθμιστικές αρχές που θέλουν να προστατεύσουν το σύστημα ίσως καλώς κάνουν που δίνουν σημασία στη ρευστότητα κτλ. Αν, όμως, ένας ιδιώτης επενδυτής ξέρει τι κάνει και δεν έχει χαρτοφυλάκιο εκατομμυρίων η εμπορευσιμότητα δε θα έπρεπε να τον απασχολεί.

  Φυσικά, εφόσον ακολουθεί πολύ μακροπρόθεσμη επενδυτική προσέγγιση. Αν επειδή σήμερα βγήκε ένα νέο θέλει να πουλήσει, ή επειδή η πτώση εντάθηκε θέλει να προβεί σε “stop loss”, αυτές οι ενέργειες είναι εντελώς αντίθετες με το πνεύμα του value investing. Αν θέλει να προβαίνει σε τέτοιου τύπου “επένδυση”, τότε σαφώς η εμπορευσιμότητα θα τον ενδιαφέρει.

  Προσωπικά, ποτέ δε με ενόχλησε η χαμηλή εμπορευσιμότητα, από τη στιγμή που μπορούσα να βρω τις μετοχές που θέλω να αγοράσω.

Απάντηση