Category: Seeking Alpha

Είναι η πώληση μιας μετοχής, δύσκολη απόφαση; (Video)

Σε αυτό το σύντομο βίντεο εξηγώ γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις η πώληση μιας μετοχής δεν είναι μια δύσκολη απόφαση. Όμως, σε κάποιες λίγες περιπτώσεις, γίνεται μια εξαιρετικά δύσκολη απόφαση. Δείτε το γιατί!

Διαβαστε περισσότερα

Μετοχή BT: Γιατί είναι καλύτερη επιλογή από τον ΟΤΕ

του Δημήτρη Κουτσουμπού

Πολύ πρόσφατα ανέβασα νέο άρθρο στο Seeking Alpha για την BT Group (ΒΤ.Α), παλαιότερα γνωστή ως British Telecom. Η Εταιρία ως προφίλ μοιάζει με το δικό μας ΟΤΕ, αλλά είναι πολύ μεγαλύτερη σε μέγεθος, αφού ο πληθυσμός της Βρετανίας είναι περίπου 6 φορές τον πληθυσμό της Ελλάδας. Διαβαστε περισσότερα

Κορονοϊός & Χρηματιστήριο: Τα 4 Bήματα

του Δημήτρη Κουτσουμπού

Όπως σας είχα υποσχεθεί στην προηγούμενή μου ανάρτηση, νέο άρθρο μου ανέβηκε στο Seeking Alpha σχετικά με τη τρέχουσα κατάσταση που έχει δημιουργήσει ο COVID-19 και το πως αυτή συνδέεται με το χρηματιστήριο. Διαβαστε περισσότερα

Ελληνικό Χρηματιστήριο = Πολιτική

Ελληνικό Χρηματιστήριο = Πολιτικήτου Δημήτρη Κουτσουμπού

Δείτε το αγγλικό άρθρο μου που αναρτήθηκε στο SeekingAlpha σχετικά με την Ελλάδα και το Global X MSCI Greece ETF (GREK), με τίτλο “GREK Equals Greek Politics”

Εν συντομία, υποστηρίζω, όπως έχω γράψει πρόσφατα και εδώ, το ελληνικό χρηματιστήριο χορεύει στους ρυθμούς της πολιτικής, με αποτέλεσμα το βασικό χαρακτηριστικό της το επόμενο διάστημα να είναι η μεγάλη μεταβλητότητα. Γράφω για το τι να φοβόμαστε και τι να ελπίζουμε, ενώ καταλήγω πως συνυπολογίζοντας τους κινδύνους το ETF GREK και η ελληνική αγορά γενικά δεν αποτελούν ακόμα μεγάλες ευκαιρίες, αν εξαιρέσουμε συγκεκριμένες επιλογές…
Διαβαστε περισσότερα

Άρθρο μου στο SeekingAlpha: Greek Stocks are not cheap enough yet.

Greek Stocks Not Cheap EnoughΔιαβάσετε το άρθρο μου που έχει αναρτηθεί στο SeekingAlpha, σχετικά με το σκηνικό που διαμορφώνεται μετά τις εκλογές και την άποψή μου για την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά.(Grexit and Grelapse are not Surprises; Greek Stocks are not Cheap enough yet.)

Εν, ολίγοις, θεωρώ πως θα συνεχίσουμε να βιώνουμε ένα σκηνικό έντασης, όντας όμως αισιόδοξος πως δεν θα καταλήξει στο “ατύχημα”, αν και θα το πλησιάσει. Βέβαια, τονίζω πως παραδόξως η αγορά ακόμα δεν μας έχει κάνει την “χάρη” να αποτιμήσει αυτούς τους κινδύνους ή να υπερ-αντιδράσει πτωτικά , δίνοντας ευρύτερες ευκαιρίες αγορών. Ουσιαστικά, λίγες είναι οι μετοχές που δεδομένων των συνθηκών βρίσκονται σε εξαιρετικά συμφέρουσες αποτιμήσεις. Επομένως, γενικά είμαι υπέρ της διαφύλαξης “πολεμοφοδίων”, για τη στιγμή που ο στόχος θα είναι πιο κοντά.

 

Η άποψή μου για την ελληνική αγορά στο Seeking Alpha

grecover from a greek value investorΔείτε το νέο άρθρο που ανέβασα στο Seeking Alpha για την ελληνική αγορά με τίτλο “Grecovery: Stock Market Realities From A Greek Value Investor”. Η άποψή  μου στηρίζεται στην αλήθεια πως ο ΓΔ των 1000+ μονάδων ξεγελά και πως οι ελληνικές μετοχές βρίσκονται σε σαφώς υψηλότερα επίπεδα από ό,τι ο δείκτης δείχνει.