Αποχώρηση Investorblog από το Neoforum

investorblog_neoforumΤο Neoforum το ξεχώριζα για την πολύ καλή ποιότητα συνομιλίας. Η απουσία βρισιών και χυδαιοτήτων άφηνε χώρο σε ουσιαστικές και πολύτιμες συζητήσεις. Καλύτερα λίγα και καλά μηνύματα, παρά σωροί από “σκουπίδια”.

 

 Όμως, όλα τα ωραία έχουν και ένα τέλος. Αφορμή ήταν ένα “επεισόδιο” που δημιουργήθηκε από την κριτική μου σε “επώνυμο χρήστη” του forum. Ενώ υπέπεσε σε κραυγαλέα αποτυχημένη και πολύ συγκεκριμένη πρόβλεψη που έγινε πάνω σε προηγούμενες κουβέντες, επέστρεψε με προκλητικό τρόπο επιχειρώντας να μετατρέψει το άσπρο-μαύρο. Το ύφος μου ήταν σε κόσμιο και φιλικό επίπεδο, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό να αποτρέψει τη δημιουργία παρεξήγησης.

 

 Θεωρώ πως οι απόψεις που ενοχλούν είναι πολύ πιο χρήσιμες από τις κολακείες. Σε ένα forum δεν βρισκόμαστε για να κάνουμε παράλληλους μονολόγους. Για να κάνω την αυτοκριτική μου, ίσως από κάποιους θεωρείται αθέμιτο να εκθέτεις τον γράφοντα στην δική του ενότητα. Έχετε δει ποτέ τα σχόλια κάτω από τα άρθρα του Μαυρίδη, του Στούπα ή του Καισάριου; Δεν θα έπρεπε να έχει μείνει χρήστης για χρήστης του Capital όρθιος! Άποψη μου είναι πως είτε επιτρέπεις σχόλια και δέχεσαι την κριτική – εφόσον είναι κόσμια, είτε διαφορετικά τα απενεργοποιείς και η επικοινωνία γίνεται μονόδρομη. Οι ενέργειες των άλλων δεν μπορούν να σε βλάψουν περισσότερο από τις δικές σου.

 

 Αν κάπου το παράκανα, μια ιδιωτική παράκληση θα ήταν αρκετή. Αντ’ αυτού, δυστυχώς, σε άμεσο χρόνο ήρθε το προσωρινό μου “μπανάρισμα”, ενώ στη συνέχεια διαγράφηκε και η ενότητα του Investorblog.gr στο Neoforum. Κοινώς, μου έγινε σαφές πως πλέον δεν είμαι ευπρόσδεκτος. Βέβαια, ακόμα και η προσωρινή  απαγόρευση με τον τρόπου που έγινε, ήδη σήμαινε για μένα “τίτλους τέλους”. Ακολούθησαν τα δημόσια παρακάλια του θιγμένου χρήστη να μην τιμωρηθώ. Όσκαρ Α’ Αντρικού Ρόλου ή ανυπέρβλητη ανωτερότητα; Ο ίδιος μόνο το γνωρίζει και μπορεί να είναι υπερήφανος για το ένα ή για το άλλο.

 

 Το μυστικό της επιτυχίας του Neoforum, πέρα από τους αξιόλογους χρήστες, ήταν η μηδενική ανοχή στα “τρολάκια”. Αλλά, είναι άλλο να εξαφανίζεις χυδαίους υβριστές και άλλο να θάβεις αντίθετες απόψεις. Το πρώτο σε απογειώνει, το δεύτερο σε παρακμάζει. Ελπίζω να γίνει αντιληπτή αυτή η διαφορά όσο γίνεται συντομότερα, πριν την ερημοποίηση της όασης που μας φιλοξενούσε. Δεν κρύβω πως λυπήθηκα για όλα αυτά. Από την άλλη, μια διαγραφή επειδή απλά εξέφρασες αιχμηρή αντίθετη γνώμη, προσθέτει “γαλόνια”. Θα το περιέγραφα κάπως έτσι:

 

 Είναι μεγάλη σου νίκη, όταν η φίμωση σου αποτελεί το μόνο τρόπο απάντησης τους.

 

 Από το Neoforum γνωρίζω τον Μιχάλη. Τον εκτιμώ βαθύτατα και τον θεωρώ πολύ “ντόμπρο”. Τον ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη του και την τιμή που μου έκανε να γράφω ως “Επώνυμος Χρήστης” με δική μου ενότητα και για τη δυνατότητα των Live εκπομπών “Επενδύοντας Πραγματικά”. Η άποψη μου αυτή δεν αλλάζει μετά από όσα έγιναν.

 

 

 

Υ.Γ. Ευτυχώς, πολύ πολιτισμένο επίπεδο και αξιόλογο περιεχόμενο φαίνεται να δημιουργείται στο καινούριο  forum του favlos (http://favlos.forumgreek.com/). Οπότε βρήκα εκεί φιλόξενο καταφύγιο και ήδη ξεκίνησα να κάνω ανταπόκριση των άρθρων του Investorblog.

Απάντηση