Αντέχουν να το διαβάσουν αυτό οι “καμμένοι” τραπεζολάτρες μέτοχοι;

Παρακολουθώντας στις συζητήσεις του Capital.gr το δημοφιλέστερο μίτο της Εθνικής, δεν είναι δύσκολο να διακρίνεις την ένταση και το εκνευρισμό. Πάντα οι χρήστες του ήταν επιρρεπείς στο να δημιουργούν ατμόσφαιρα γηπέδου, αλλά πλέον η κατάσταση έχει ξεφύγει. Το μετεκλογικό ράλι, δυστυχώς  τους έχει προσπεράσει. Και ενώ είναι άγνωστη η από εδώ και πέρα πορεία της Ελλάδας και του ΧΑΑ, οι ίδιοι καταγράφουν τεράστιες τραπεζικές ζημιές που ούτε η μετεκλογική σχετική ομαλότητα κατάφερε να απαλύνει. Ενώ, υπήρχαν πραγματικά φθηνές μετοχές, αυτοί βλακωδώς προτίμησαν τα τραπεζικά “σαπάκια” που τους παρουσιάζονταν ως διαμάντια. Σήμερα παρατηρούν άλλες μετοχές να βρίσκονται 4-5 φορές πάνω από τα χαμηλά τους και τις τραπεζούλες τους να βολοδέρνουν. Αν τους πεις πως τυχεροί είναι, αφού το δίκαιο, άνευ κρατικής παρέμβασης, θα ήταν ήδη να έχουν μηδενίσει, μάλλον δεν θα γλιτώσεις το λιντσάρισμα!

Εχθρός τους και γραφικός ήσουν τότε που τους προειδοποιούσες για την  επικινδυνότητα των τραπεζών και τη λογική εξέλιξη των πραγμάτων. Εχθρός τους είσαι και σήμερα που τους υποδεικνύεις πως φταίνε οι ίδιοι και όχι η αγορά για τις βαριές ζημιές τους και πως επιτέλους πρέπει να μάθουν να σκέπτονται.

Όσοι πάντως δεν παρασύρθηκαν από το κλίμα τότε και ακολούθησαν τη στρατηγική που είχε δημοσιευτεί εδώ (To ΧΑΑ βουτάει! Στρατηγική για κέρδη!), σήμερα καταγράφουν μεγάλα κέρδη. Σήμερα, αν είναι σώφρονες, σιγά σιγά ήδη λογικά θα τα κατοχυρώνουν. Βέβαια, εξακολουθούν να υπάρχουν άλλες ευκαιρίες short και long σε μακροπρόθεσμη βάση τις οποίες αναδυκνείουμε συχνά και που μπορεί κανείς να εκμεταλλευτεί. Να επισημάνω πως οι στρατηγικές που αναφέρονται από το Investorblog, φυσικά και δεν θα είναι πάντα επιτυχημένες Ο καθένας παίρνει τις αποφάσεις του και είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του. Αυτό που έχει σημασία είναι να σκέφτεται και να μη θυμώνει!

Το παρόν άρθρο είναι μια δοκιμασία “θυμού” για τους καμμένους των τραπεζων. Η φωτογραφία και η πρώτη παράγραφος, παραδέχομαι πως θα με έκανε να πετάω φωτιές από νεύρα! Αυτός, όμως, που αντέχει να μη βρίσει και αντίθετα να γράψει εποικοδομητικά την άποψη του στα σχόλια, μπορεί να έχασε τη μάχη, αλλά θα έχει περισσότερες πιθανότητες να είναι με τους κερδισμένους την επόμενη φορά. Αυτός που θέλει να με λιντσάρει, κάτι μου λέει πως θα είναι πάλι χαμένος και θυμωμένος, και ξανά πάλι χαμένος και θυμωμένος, και ούτω κάθε εξής… Ακόμα χειρότερη είναι η στρουθοκάμηλος, που πάντα κερδίζει, νομίζοντας πως κρύβοντας το πρόβλημά της, το αντιμετωπίζει κιόλας.

Σκεφτείτε ψυχρά τι είναι αυτό που θα συμβεί στις τράπεζες και όχι αυτό που θα θέλατε να συμβεί. Αποφασίστε, λοιπόν, αν αξίζει να επενδύετε σήμερα σε αυτές, χωρίς συναισθηματισμούς. Γιατί, οι τραπεζολάτρες σήμερα κλαίγονται! Τότε σκέπτονταν; Σήμερα σκέπτονται;

Στα σχόλια απαντήστε για το πόσο σας θύμωσε το άρθρο και τι πιστεύετε από εδώ και πέρα για τις τραπεζικές σας μετοχές. Σας ευχαριστώ πολύ και σας υπενθυμίζω πως έχω παραδεχτεί δημόσια πως έχω καταστραφεί στο παρελθόν κατά τα πρώτα ανώριμα μου βήματα. Έφταιγα εγώ! Αυτό με βοήθησε στη συνέχεια!

*Τα παραπάνω δεν αποτελούν σύσταση αγοράς ή πώλησης αξιών.

Απάντηση