Η Ραλλού Γεωργίου από Startup Grind μιλά στο Investorblog

Συνέντευξη - Ραλλού Γεωργίου - Startup GrindInvestorblog.gr: Μαζί μας έχουμε τη Ραλλού Γεωργίου, υπεύθυνη Επικοινωνίας και Marketing του Startup Grind. Καλώς ήρθες Ραλλού, χαιρόμαστε που σε φιλοξενούμε στο Investorblog.gr

Ραλλού: Εγώ σας ευχαριστώ για την πρόσκληση και την ευκαιρία που μου δίνετε να μιλήσω για το Startup Grind. Είμαι πολύ χαρούμενη που μας φιλοξενείτε στο site σας!

Investorblog.gr: Ραλλού, πες μας με δύο λόγια τι είναι το Startup Grind

startup_grindΡαλλού: To Startup Grind θεωρείται παγκόσμιο φαινόμενο, καθώς ξεκίνησε το 2010 από τη Sillicon Valley της California, και μέσα σε 5 χρόνια απέκτησε διεθνή παρουσία σε 150 πόλεις, σε περισσότερες από 65 χώρες όλου του κόσμου. Απευθύνεται σε νέους και ανερχόμενους entrepreneurs, που επιχειρούν τα πρώτα τους βήματα στον κόσμο των startups. Με την υποστήριξη του Google for Entrepreneurs ξεκίνησε πλέον και στην Αθήνα τα μηνιαία events του που σκοπό έχουν να διδάξουν, να εμπνεύσουν και να ενώσουν τους Έλληνες επιχειρηματίες

Investorblog.gr: Τι άτομα συμμετέχουν στις δράσεις σας;

Ραλλού: Το κοινό του Startup Grind είναι πολυσυλλεκτικό. Στα events μας θα βρεις διαφορετικό μείγμα από συμμετοχές, ανάλογα με τον ομιλητή. Για παράδειγμα ο Σπύρος Τραχάνης, που είναι βετεράνος VC με πολυετή εμπειρία στον χώρο των επενδύσεων, προσέλκυσε κυρίως επενδυτές, τραπεζικούς, angel investors, fund managers και venture capitalists. Από την άλλη, ο Νίκος Κακαβούλης που προέρχεται από τον χώρο των media, προσέλκυσε επαγγελματίες από το χώρο του publishing, των διαφημιστικών και των ΜΜΕ. Σαφώς και ο κορμός μας παραμένει το κοινό που έχει ιδέες και ψάχνει έμπνευση για την υλοποίηση τους, ανήσυχοι άνθρωποι που θέλουν να κάνουν πράξη τα όνειρά τους.

Κοινό Startup Grind

Investorblog.gr: Πως είναι η μέχρι τώρα πορεία σας;

Ραλλού: Το Startup Grind είχε μια εντυπωσιακή έναρξη στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2014 και μέχρι σήμερα προσελκύει ένα σταθερά αυξανόμενο αριθμό συμμετοχών. Κάθε μήνα, το InnovAthens γεμίζει από ένα κοινό που θέλει να γνωρίσει από κοντά τους πιο επιφανείς επιχειρηματίες της Ελλάδας. Η προσεκτική επιλογή των ομιλητών μας, έχει κατοχυρώσει το Startup Grind ως ένα από τα πιο ενδιαφέροντα events επιχειρηματικότητας στην Αθήνα. Καλεσμένοι μας είναι οι πιο επιτυχημένοι επιχειρηματίες του χώρου: Χάρης Καρώνης (Founder & CEO Viva), Γιώργος Χατζηγεωργίου (coFounder Skroutz), Σπύρος Τραχάνης (Managing Partner Odyssey Venture Partners), Νίκος Κακαβούλης (Founder Daily Secret), Απόστολος Αποστολάκης (coFounder e-FOOD.gr), Philipp Brinkmann (coFounder & CEO TravelPlanet24) και Νίκος Δρανδάκης (Founder & CEO Taxibeat).

Investorblog.gr: Πως καταφέρατε τα event σας, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, να πετυχαίνουν τόσο σημαντική συμμετοχή;

Οι ερωτήσεις του κοινού είναι το δυνατό σημείο του Startup Grind.

Οι ερωτήσεις του κοινού είναι το δυνατό σημείο του Startup Grind.

Ραλλού: Εφαρμόζουμε την πετυχημένη συνταγή του Startup Grind παγκοσμίως. Δίνουμε βάση στις ιστορίες πίσω από την επιτυχία, εξερευνώντας πτυχές που δεν φτάνουν εύκολα στα πρωτοσέλιδα. Ο ομιλητής δεν έρχεται για να κάνει μια παρουσίαση του πόσο τέλεια είναι η εταιρεία του και να φύγει. Αφηγείται την ιστορία του από την αρχή, δίνοντας πρακτικές συμβουλές σε όσους προσπαθούν να καταξιωθούν και έμπνευση σε όσους σκέφτονται να ξεκινήσουν. Η αμεσότητα του Startup Grind είναι αυτή που κάνει την διαφορά καθώς το κοινό μπορεί ανά πάσα στιγμή να θέσει τις δικές του ερωτήσεις κατά τη διάρκεια της συζήτησης χωρίς να περιμένει ένα 5’ Q&A στο τέλος. Ονομάζουμε τη διαδικασία αυτή fireside chat και οι συμμετέχοντες την βρίσκουν εκπληκτική καθώς έχουν για πρώτη φορά άμεση πρόσβαση σε high profile επιχειρηματίες.

Investorblog.gr: Γιατί χρεώνετε την παρακολούθηση;

Ραλλού: Θέλουμε όσοι δηλώνουν συμμετοχή στο Startup Grind να κάνουν μια προσωπική δέσμευση ότι θα αφιερώσουν ένα απόγευμα για να παρακολουθήσουν κάτι μοναδικό. Να το βάλουν στο πρόγραμμα τους και να το σεβαστούν. Το κόστος άλλωστε είναι εντελώς συμβολικό και παρέχει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να έχουν ένα ποιοτικό event που προσφέρει φαγητό και ποτό κατά τη διάρκεια του πολύ δημιουργικού networking μέρους της εκδήλωσης.

Ραλλού Γεωργίου, υπεύθυνη Επικοινωνίας και Marketing του Startup Grind.

Ραλλού Γεωργίου, υπεύθυνη Επικοινωνίας και Marketing του Startup Grind.

Investorblog.gr: Θες να μας δώσεις ένα παράδειγμα, κάτι που σου έχει μείνει ή που σε έχει αγγίξει περισσότερο, από όλη αυτή τη διαδικασία;

Ραλλού: Πρόσφατα ήρθε μια κοπέλα από τα Ηνωμένα Εμιράτα που διάβασε για την εκδήλωση μας στο StartupGrind.com. Θεώρησε ότι η ομιλία θα ήταν στα Αγγλικά επειδή το official website απευθύνεται σε όλο τον κόσμο, ενώ οι ομιλίες πραγματοποιούνται πάντα στην τοπική γλώσσα για να είναι πιο κατανοητή στην εκάστοτε κοινότητα. Η ομάδα μας της εξήγησε πως είναι ευπρόσδεκτη να μείνει στο InnovAthens και να μιλήσει με τους επιχειρηματίες που βρίσκονταν στο χώρο. Στο τέλος της ομιλίας ήρθε γεμάτη χαρά και μας είπε ότι όχι μόνο ήταν χαρούμενη που συνάντησε πολύ ενδιαφέροντες ανθρώπους, αλλά ότι της άρεσε πολύ η ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Παρ’ όλο που δεν μιλούσε Ελληνικά, εντυπωσιάστηκε από την ενέργεια και τη ζωντάνια της ομιλίας, κάτι που όπως μας είπε δεν είχε δει σε άλλα events. Αυτό για μας είναι από μόνο του μια λαμπρή απόδειξη ότι το Startup Grind αγγίζει τους συμμετέχοντες σε ένα πολύ βαθύ επίπεδο.

Investorblog.gr: Το Investorblog επισκέπτονται άνθρωποι των αγορών, επενδυτές, που πολύ συχνά είναι και οι ίδιοι επιχειρηματίες. Τι είναι αυτό που θα ήθελες να τους πεις;

Νίκος Κακαβούλης, Founder Daily Secret

Νίκος Κακαβούλης, Founder Daily Secret

Ραλλού: Το Startup Grind είναι ανεκτίμητη πηγή πληροφόρησης όπου συζητιούνται μεγάλες αλλαγές στο επιχειρηματικό τοπίο. Οι άνθρωποι των αγορών θα ξέρουν για την συγχώνευση του AirTickets με το TravelPlanet24, γεγονός για το οποίο είχε δώσει ενδείξεις ο καλεσμένος μας Philipp Brinkmann τον Μάρτιο κάνοντας λόγο για την ανάγκη consolidation στο χώρο των OTA. Στο Startup Grind γίνονται επίσης επίσημες ανακοινώσεις για πρώτη φορά, όπως για παράδειγμα η ανακοίνωση του ανοίγματος του Skroutz στην αγορά της Αγγλίας τον Νοέμβριο του 2014. Τους προσκαλούμε λοιπόν να δοκιμάσουν τη μοναδική εμπειρία του Startup Grind και να μάθουν περισσότερα για τον θαυμαστό κόσμο των startups. Οι επενδύσεις στις startups έχουν αρχίσει να πατάνε γκάζι και στην Ελλάδα, με πρόσφατο παράδειγμα την εξαγορά του e-FOOD.gr (που φιλοξενήσαμε τον Φεβρουάριο του 2015) από τον Γερμανικό κολοσσό Delivery Hero.

Investorblog.gr: Τι επόμενο ετοιμάζετε;

Ραλλού: Tο πρόγραμμα του Startup Grind που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Μαϊου, στον χώρο του InnovAthens με την Ξένια Κούρτογλου εντάσσεται στα πλαίσια μιας πρωτοβουλίας να αναδειχθεί η γυναικεία επιχειρηματικότητα σε όλο τον κόσμο. Η δύναμη του Startup Grind έγκειται στο γεγονός ότι είναι ένας παγκόσμιος θεσμός που υποστηρίζεται από τo Google for Entrepreneurs και μπορεί να συντονίζει τις δράσεις του σε όλον τον κόσμο για έναν κοινό σκοπό. Ο Μάιος λοιπόν είναι ο μήνας που όλες οι χώρες όπου λειτουργεί το Startup Grind, έχουν προσκεκλημένη μια γυναίκα founder. Σκοπός μας είναι να αναδείξουμε την γυναικεία επιχειρηματικότητα και να προσελκύσουμε περισσότερες κοπέλες στον χώρο της καινοτόμου επιχειρηματικότητας. Η Ξένια είναι ένα πραγματικό role model καθώς όχι μόνο διέπρεψε ως Διευθύνων Σύμβουλος της Focus Bari, αλλά έκανε ταυτόχρονα δυναμική είσοδο στον χώρο των startups ως συνιδρύτρια του e-satisfaction. Ως νικήτρια του Hellenic Entrepreneuship Award 2014, θα μας μιλήσει μεταξύ άλλων και για την εμπειρία συμμετοχής σε έναν διαγωνισμό και τα οφέλη που μπορούν οι founders να αποκομίσουν απ’ αυτόν.

Investorblog.gr: Σε ευχαριστούμε για την παρουσία σου εδώ. Αυτό που κάνετε είναι πολύ όμορφο και ελπιδοφόρο. Σας ευχόμαστε καλή συνέχεια και καλή δύναμη.

Ραλλού: Εμείς σας ευχαριστούμε για την πρόσκληση και την φιλοξενία. Ευχή μας είναι να είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε την υγιή επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, ενισχύοντας την εξωστρέφεια και την καινοτομία των startups.

Ραλλού Γεωργίου

Ραλλού Γεωργίου

Απάντηση