Οδοιπορικό στις Γενικές Συνελεύσεις…

Γενικές ΣυνελεύσειςΤις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου παραβρέθηκα στις Γενικές Συνελεύσεις μετόχων των παρακάτω εταιρειών και σας γράφω τις εντυπώσεις μου.


ΕΥΔΑΠ

Ξεκίνησε με κάποια καθυστέρηση αφού είχαμε παρέμβαση της ομοσπονδίας για να αποσυρθεί η τροποποίηση του άρθρου 5. Επίσης, υπήρξε πρόταση από μέτοχο για υψηλότερο μέρισμα, κάτι που αρχικά η εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ  δεν το είδε αρνητικά, αλλά κατέληξε πως χωρίς εξουσιοδότηση δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Έφυγα πολύ πριν την ολοκλήρωση για να προλάβω τη Σελόντα.


Σελόντα

Το κλίμα ήταν βαρύ, αφού η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια περνά ίσως τη πιο δύσκολή της περίοδο. Εκφράστηκε αισιοδοξία για την επιτυχή έκβασης της συγχώνευσης με Δια, ενώ έγιναν εκτεταμένες αναφορές γύρω από το θέμα της αποχώρησης από την Τουρκία (δασμοί στο γόνο, διακοπή επιδότησης, έλλειψη πολυεθνικής κουλτούρας).


Newsphone

Παρότι ήμουν ο μοναδικός “εξωτερικός” επισκέπτης, έγινε κανονικά η παρουσίαση των πεπραγμένων και  μου απαντήθηκαν με πολύ καλή διάθεση όλες οι ερωτήσεις. Η εταιρεία πιστεύει πολύ στην ανάπτυξη του vrisko.


ΔΕΗ

Ομολογουμένως η πιο φαντασμαγορική συνέλευση από όλες. Η μεγάλη αίθουσα του Novotel, το επιβλητικό σκηνικό, ο πλούσιος μπουφές…  Παρόλα αυτά η συμμετοχή των μετόχων ήταν μικρή, μιας και έλαβε χώρα ημέρα Σάββατο. Γνωστές φυσιογνωμίες ηλικιωμένων μετόχων έκαναν συνεχείς παρεμβάσεις. Κάποιες ίσως ήταν εύστοχες, αλλά μετά από ένα σημείο….”το κοντό και το μακρύ τους”. Η κατάχρηση της μετοχικής τους ιδιότητας οδήγησε τον κ. Ζερβό να υψώσει αρκετές φορές τον τόνο της φωνής τους για να τους επαναφέρει στην τάξη. Το πολύ μικρό μέρισμα, το οποίο αρκετοί μέτοχοι ζήτησαν να μη δοθεί καθόλου, οδήγησε πολλούς στο να ξεσπάσουν στο μπουφέ, επιστρατεύοντας  ακόμα και σακούλες για τη μάχη!



Καλό είναι να συμμετέχουμε στις Γενικές Συνελεύσεις και να παρακολουθούμε στενά τις εισηγμένες στις οποίες είμαστε μέτοχοι.


Διαβάστε, επίσης,
το άρθρο του Μπ. Εγγλέζου στο Euro2day.gr για την αθροιστική ψήφο και την ανάγκη συμμετοχής των μικρομετόχων.


*Τα παραπάνω  δεν συνιστούν σύσταση αγοράς ή πώλησης μετοχών.

Follow @investorbloggr στο twitter

Απάντηση