Μη υποψήφιος: Πως να βοηθήσεις την Ελλάδα με την ψήφο σου!

Ελληνική ΒουλήΤο FB έχει γεμίσει από αναρτήσεις υποψηφίων. Στην Ελλάδα παραδοσιακά έχουμε συνηθίσει να επιλέγουμε αυτόν που μας έχει προσφέρει ή πρόκειται να μας προσφέρει το μεγαλύτερο αντάλλαγμα και όχι τον πιο άξιο ή κατάλληλο. Δεν είναι περίεργο, λοιπόν, που στη συνέχεια εξουσιαζόμαστε από κατωτέρους μας σε ηθική, αξίες και ικανότητες. Ψηφίζοντας αναξιοκρατικά, εμείς οι ίδιοι υποφέρουμε από το πελατειακό σύστημα και την αναξιοκρατία που διαχέεται σε κάθε μήκος και πλάτος της καθημερινότητάς μας.

Από όποιο πολιτικό χώρο και αν προέρχεσαι και όποια ερμηνεία και να δίνεις για τα αίτια ή τους υπαίτιους της κρίσης, στο τέλος δεν μπορείς να μην αναγνωρίσεις τα παραπάνω ως βαθιά ρίζα των προβλημάτων. Ως περήφανος νέος, θέλεις να είσαι ανεξάρτητος και να ξεφύγεις από το δράμα του αποκλεισμού και της εξάρτησης. Ως μεγαλύτερος, μπορεί να βίωσες την εποχή των “παχιών αγελάδων” με τα “καλά” αυτής της νοοτροπίας και των σχετικών πρακτικών, αλλά τα θαύματα κρατούν μόνο τρεις μέρες. Σήμερα χαίρεσαι για την κατάσταση που έχεις κληρονομήσει στα παιδιά σου;

Σε αυτές τις εκλογές είτε είσαι νέος, είτε μεγαλύτερος, μην κάνεις το έγκλημα να ψηφίσεις τον γνωστό σου ή το συγγενή, αυτόν που σε “βόλεψε” ή θα σε “βολέψει”. Είναι δεδομένο, πως θα αποτελεί τη χείριστη επιλογή. Ψάξε την ικανότητα, την ιστορία και τις ιδέες του υποψηφίου ή του κόμματος και ψήφισε αυτό που θα είναι καλύτερο για την Ελλάδα και τελικά για τον εαυτό σου. Δεν έχει σημασία το τι θα ψηφίσεις, αλλά το πως θα ψηφίσεις.

Βοήθα την πατρίδα σου και εσένα ψηφίζοντας υπεύθυνα και κάνοντας κοινοποίηση αυτό το μήνυμα αν σε βρίσκει σύμφωνο.

Δημήτρης Κουτσουμπός
Μη Υποψήφιος

Υ.Γ. 1 Περιμένω να δω πόσοι και ποιοι υποψήφιοι θα έκαναν κοινοποίηση ένα τέτοιο μήνυμα.
Υ.Γ. 2 Θυμήσου! Εντός του παραβάν είσαι μόνο εσύ και η συνείδησή σου…

Απάντηση