Η πορεία του American Dream Fund.

AmericanDream FundΠριν από 2,5 μήνες είχαμε το ντεμπούτο του American Dream Fund του νέου εικονικού χαρτοφυλακίου του Investorblog.gr. Εφόσον, οι επιλογές γίνονται με επενδυτικά κριτήρια που βασίζονται στη φιλοσοφία του Value Investing, αυτό το χρονικό διάστημα είναι μικρό για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα. Όμως, τα πρώτα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικά και έχοντας την πίστη πως δεν οφείλονται σε τυχαίους παράγοντες, αποφάσισα να γίνει μια πρώτη πρώιμη παρουσίαση.

Η απόδοση του American Dream Fund έως σήμερα αγγίζει το 7,5%. Το χαρτοφυλάκιο είναι ισορροπημένο με LONG και SHORT θέσεις και θεωρείται “παντός καιρού”. Δηλαδή, δεν εξετάζεται η απόδοσή του σε σχέση με κάποιο δείκτη, αλλά η απόλυτη επίδοση. Βέβαια, έχει νόημα η παράλληλη παρακολούθηση του S&P 500 ώστε να αποκλειστεί το γεγονός η υπεραπόδοση να οφείλεται στη μεγαλύτερη επιθετικότητα των LONG από τις SHORT θέσεις, μιας και η χρηματιστηριακή αγορά ακολουθεί ανοδική πορεία όλο αυτό το διάστημα.

Παρακάτω παρουσιάζεται η πορεία του εικονικού χαρτοφυλακίου και αυτή του S&P 500:

Η μέχρι τώρα πορεία του American Dream Fund

Η μέχρι τώρα πορεία του American Dream Fund

american_sp500

Η πορεία του S&P 500 κατά το ίδιο διάστημα

Προς το παρόν φαίνεται εντυπωσιακό πως ακόμα και οι SHORT θέσεις του American Dream Fund εμφανίζουν οριακά θετικό πρόσημό σε μια ανοδική αγορά.

Παρακάτω ακολουθεί αναλυτικά η συνεισφορά της κάθε θέσης στο αποτέλεσμα.

Πίνακας αποδόσεων American Dream Fund (Πηγή: ft.com)

Πίνακας αποδόσεων American Dream Fund (Πηγή: ft.com)

*Τα παραπάνω δεν αποτελούν σύσταση για αγορά ή πώληση αξιών.

Υ.Γ. Παρακολουθήστε την εκπομπή Καισάριου-Βλάχου κάθε Τρίτη στο http://www.drt915.gr/ στις 13:00 και τηλεφωνήστε για συμμετοχή στο 2710242400.

Απάντηση